6 Nisan 2015

Basit Yüz Kontürleme

Kontür olayını çözmüş,bu işi çok iyi yapmaya başlamış olanlar kadar biliyorum ki yapamayanlar da var.Bu yazımda bende kendi açımdan basit bir şekilde kontür yapmayı ve kontür yaparken kullanabileceğiniz ürünlerden bahsedeceğim.

Yüz kontürleme sayesinde burnunu daha küçük gösterebilir,kemerli ise kemeri yok edebilir,yüzünü inceltebilir ve elmacık kemiklerini belirginleştirebilirisin.Yüzüne kontür işlemini uygularken
cildinden en az iki ton koyu bir ürün seçmelisin.Bu ürün mat bir far olabilir bronzer,pudra,fondöten,concealer tarzı bir ürün olabilir.Tercih sana kalmış.Eğer kontür yapmaya yeni başladıysan veya bu konuda çok başarılı değilsen benim tavsiyem stick ürünleri denemen.Stick fondöten veya stick kapatıcı olabilir...Stick ürünler sayesinde kontür uygulayacağın o hattı direkt çizgiler çekerek çok daha kolay belirleyebilirsin.Kontür uygulamasında önemli olan seçeceğin ürünün mutlaka mat olması.Kesinlikle içinde sim vesaire barındıran bir ürün bu iş için uygun olmaz.Çünkü amacımız kontür yapmak istediğimiz bölgeleri gölgeleyerek geri planda bırakmak.


Kontür uygularken yüzünüzü iyi tanımanız gerekli..Mesela dar bir alına sahipsen alın bölgene kontür yapman zaten dar olan alnını daha da küçültecektir.Ama geniş bir alına sahipsen saç diplerine ve şakaklarına doğru kontür uygulayabilirsin.

Yuvarlak bir yüz hattına sahipsen ya da belki biraz kilo almışındır ve yüzünün daha zayıf gözükmesini istiyorsundur.O zaman da çenenin alt kısımından yüzünüzü çevreleyen bir hat çizip bunu dağıtarak ufak bir hileyle yüzünün daha ince gözükmesini sağlayabilirsin.

Burun kenarlarına ve uç kısmına kontür uyguladığında burnun hem olduğundan daha küçük hem de kalkık görünecek..

Elmacık kemiklerinin alt kısmındaki bölgeye kontür uygulayarak elmacık kemiklerinin daha belirgin ve çıkık görünmesini sağlayabilirsin.

Kontür işlemini düzgün tamamlamak istiyorsan yüzünde ön plana çıkmasını istediğin yerleri aydınlatmayı unutma.Mesela burnun üst kısmı elmacık kemiklerinin üstü ve çene kısmına minik bir dokunuş gibi...




Kontür uygulamasında kullanabileceğin uygun fiyatlı ürün önerim the Balm ın Bahama mama Bronzerı olabilir.

Ya da marka ismi vermeme gerek yok uygun fiyatlı herhangi bir markanın cildinden en az 2 ton koyu fondöten pudra veya bronzerını kullanabilirsin.
Kontür uygulamasında şu aralar en popüler olan ürünler;
Benefit hoola bronzer

Nars laguna

Chanel soleil tan de Chanel

Kontür uygulamasında kendi kullandığım ürünlere ise bir sonraki yazımda yer vereceğim.

*resimler internetten alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

düşüncelerinizi benimlede paylaşın :))